Откъде биха могли да дойдат Т-клетките? Резултатите от проучвания на специалисти от

...
Откъде биха могли да дойдат Т-клетките? Резултатите от проучвания на специалисти от
Коментари Харесай

Защо хора, които не са боледували от КОВИД -19, имат имунитет?

Откъде биха могли да дойдат Т-клетките?

Резултатите от проучвания на експерти от Научно-медицинския проучвателен център по хематология към Министерството на здравеопазването на Руската федерация изненадаха както лекарите, по този начин и елементарните хора, zdrave.to

Учените съумяха да открият откъде идва отговорът на имунните кафези на COVID- 19 при тези хора, които наподобява не са имали коронавирусна зараза.

В своето проучване експертите са употребявали кръвни проби, взети от хора по време на първата вълна на пандемията, напролет на 2020 година

Тестовете на всички пациенти демонстрират, че хората нямат коронавирусна зараза, те са здрави.

Но, сравнявайки броя на имунните кафези с кръвта на други хора, взета доста преди началото на епидемията, се оказва, че напролет по проби от Т-клетки (по броя на които се дефинира вирусът) те имат в пъти повече.

Откъде биха могли да дойдат тези кафези, в случай че индивидът не е боледувал от ковид? Според Алина Шомурадова , представител на група изследователи , хората евентуално към момента са изправени пред COVID- 19.

Експертите означават, че досега повода за този имунен отговор не е изцяло изяснена. Алина Шомурадова изяснява, че може да се окаже, че подобен брой Т-клетки в кръвта на руснаци, които нямат болест на covid, се дължи на обстоятелството, че преди този момент са се сблъсквали с COVID преди 2019 година, затова някакъв тип памет е останала в имунната система.

Друга опция е хората да се разболеят от covid при започване на пандемията, само че в толкоз лека форма, че даже не са забелязали. Следователно анализът сподели, че те не са инфектирани с вируса.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР